Yrityksen historiaa

Noin 35 vuotta sitten edesmennyt Rolf ”Rolle” Stellberg sai idean Kuopion matkustajasatamasta liikennöivästä sisävesiristeily-yrityksestä – näin syntyi Kuopion Roll Risteilyt. Viihdettä ja herkullista ruokaa tarjoavat risteilijät ovat kulkeneet Kallaveden saariston kauniissa maisemissa jo vuodesta 1978. Monien vaiheiden jälkeen Kuopion Roll Risteilyt siirtyi vuonna 2007 Lakeland Lines Oy:n omistukseen. Yhtiön pääomistaja ja toimitusjohtaja on Noora Kivi.

 

Kuopion Roll Risteilyt risteilee kesällä 2018 kahdella aluksella: tilavalla ja valoisalla M/S Queen R -laivalla sekä tilausristeilyihin suunnatulla M/S Princess Annella. Yritys tekee aktiivisesti yhteistyötä myös muiden Kuopion alueen matkailutoimijoiden kanssa. Roll Risteilyjen kyydissä pääsee muun muassa Alahovin Viinitilalle ja tilauksesta Koivumäen Kartanolle. Risteilijät ovat mukana myös kesäisillä Komediafestivaaleilla, Viinijuhlilla ja Beach Volley -tapahtumassa.

Laivoista Queen R toimii talviviikonloppuina ja hiihtolomalla Kuopion matkustajasatamassa ulkoilukahviona. Laivassa on mahdollista järjestää tilaisuuksia ympäri vuoden.
Vuonna 1898 rakennettu m/s Ukko -laiva on lopettanut risteilyliikenteen ja siirtynyt ansaituille eläkepäiville ravintolalaivaksi Kuopion Matkustajasatamaan.

Yhtiön ravintoloiden Oivahymy-raportit on nähtävissä osoitteessa www.oivahymy.fi .